Onze expertise

Als rasechte advocaten weten wij hoe recht in de praktijk toegepast wordt en hoe het er in de rechtbank aan toe gaat. Wij bezitten de gave om dossiers juist in te schatten en cliënten realistisch advies te geven, met een verhoogde slaagkans als gevolg. Soms terughoudend, soms voluit, maar altijd… op de juiste manier.

Wij fungeren dan ook als kritische, eerste “rechter”. Ons advies geeft je een eerste oordeel, een eerste blik op de zaken. Bovendien zoeken we bij Benijts steeds doordacht naar de oplossing die jou als cliënt de grootste voldoening schenkt. Buiten de rechtbank als het kan, ín de rechtbank wanneer het moet. Op ons kan je rekenen.

Juridisch ‘advies’? Dat is tegenwoordig overal te vinden. Denk maar aan kranten en magazines, bij belangenverenigingen, bij vrienden en collega’s, aan de toog op café en -uiteraard- op het internet.

En toch begeef je jezelf op glad ijs door op deze ongetwijfeld goedbedoelde raad te vertrouwen. Al deze bronnen missen namelijk één cruciale troef die we bij Benijts Familierecht wél hebben en aanbieden, namelijk uitstekende en up-to-date juridische kennis gecombineerd met uitzonderlijk veel expertise. Deze combinatie heb je net nodig om onaangename verrassingen te vermijden.

Benijts heeft dan ook jarenlange ervaring in tal van rechtsdomeinen. Denk maar aan:

  • Personen- en familierecht (o.a. huwelijk, samenwonen,…)
  • Familiaal vermogensrecht (o.a. successierecht, nalatenschap, vereffening en verdeling,….)
  • Huurrecht
  • Verzekeringen
  • Arbeidsongevallen
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Aannemingsrecht
  • Overeenkomstenrecht
  • … en nog veel meer.

Ontzorgen

De jarenlange ervaring bij Benijts geeft ons de kans om jou zoveel mogelijk te ontzien van zorgen in de stressvolle periodes van het leven. Denk maar aan een echtscheiding, een erfenis of een arbeidsongeval. Met eerlijk en passend advies ondersteunen wij jou wanneer moeilijke keuzes zich aandienen, al helpen we je ook graag proactief verder om problemen te voorkomen.

Ons motto is dan ook: “Samen verzetten we bergen.” We proberen jouw rugzak net wat lichter te maken door ervoor te zorgen dat jij deze niet alleen hoeft te dragen want dankzij meerdere handen, wordt zo’n rugzak net iets minder zwaar.

Conflict

Als rasechte advocaten weten wij hoe recht in de praktijk toegepast wordt en hoe het er in de rechtbank aan toe gaat. Wij bezitten de gave om dossiers juist in te schatten en cliënten realistisch advies te geven, met een verhoogde slaagkans als gevolg. Soms terughoudend, soms voluit, maar altijd… op de juiste manier.

Wij fungeren dan ook als kritische, eerste “rechter”. Ons advies geeft je een eerste oordeel, een eerste blik op de zaken. Bovendien zoeken we bij Benijts steeds doordacht naar de oplossing die jou als cliënt de grootste voldoening schenkt. Buiten de rechtbank zelfs via bemiddeling als het kan, ín de rechtbank wanneer het moet. Op ons kan je rekenen.

(R)echt

Bij Benijts houden we van de rechtdoorzee-mentaliteit. Ons advies is passend, eerlijk en altijd rechttoe rechtaan, al is het af en toe een bittere pil om te slikken. We dragen echtheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel, bij ons kom je altijd thuis.

Daarnaast staan we garant voor het noodzakelijke evenwicht tussen empathie en objectiviteit. We proberen jouw situatie zo goed mogelijk te begrijpen én daarbij tot de juiste oplossing te komen. Wij maken van jouw zaak een erezaak.

Menselijk kapitaal

De mens is waar het allemaal om draait in familierecht, maar ook bij Benijts. Wij vinden het erg belangrijk om ons luisterend oor klaar te houden voor mensen in moeilijkheden, zodat we de juiste oplossing kunnen bieden wanneer deze het hardst nodig is.

Niet alleen jarenlange ervaring, maar ook empathie en toegankelijkheid stellen ons in staat om een goede gids te zijn in tijden van nood. Samen maken we wat zwaar is weer lichter en proberen we zoveel mogelijk te verbinden waar dat kan.