Kristof Benijts

Expertise
  • Ondernemingsrecht
  • Insolventierecht
  • Vennootschapsrecht / M&A
  • Aannemingsrecht
  • Verkeersrecht

“A winner is a dreamer who never gives up.” – Nelson Mandela

Met de paplepel kreeg Kristof de liefde voor het recht al ingegeven. Vijf jaar na het behalen van zijn diploma als advocaat, treedt hij dan ook in de voetsporen van zijn vader Paul, en stapt hij aan boord van diens advocatenkantoor. De passie voor advocatuur en de kunst van het onderhandelen zitten hem gewoonweg in z’n bloed.

Kristof behaalde in 2002 het diploma van Licentiaat in de Rechten aan de KU Leuven. Daar voegde hij een jaar nadien nog twee expertises aan toe: vennootschapsrecht (KU Brussel) en sportrecht (Vrije Universiteit Brussel).

Van 2003 tot januari 2007 werkte Kristof als advocaat aan de Balie te Brussel om zich daarna aan te sluiten bij het kantoor van zijn vader Paul Benijts. Sindsdien is hij ingeschreven aan de Balie van Antwerpen, afdeling Turnhout. Als curator is hij sinds 2012 verbonden aan de Ondernemingsrechtbank Antwerpen (afdeling Turnhout) en sinds 2019 aan de Ondernemingsrechtbank Antwerpen (afdeling Hasselt/Tongeren).

Kristof is als advocaat op dit moment hoofdzakelijk actief in het ondernemingsrecht en het bouwrecht. Als mede-oprichter en partner van advocatenkantoor AGLO’S Business Law slaat hij bovendien de brug tussen ondernemings- en familierecht.

Kristof Benijts